Parel VD Groenheuvel

Parel VD Groenheuvel

  • Geboortedatum : 16/09/2019
  • Stamboek : BRP
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Bruin
  • Stokmaat : 1m44
V
a
d
e
r
Kadans Van De Groenheuvel (Elite, spr 1m20) Calipso Van De Vondelhoeve Nabor
Kantje's Madonna
Farnes Van De Groenheuvel Top Nonstop
Miranda
M
o
e
d
e
r
Daisy (E-label,EF-label) Durello Duktus
Wally
Verena Valesco
Valerina

Media

Nakomelingen

Omschrijving

Parel haar moeder, Daisy (E-label, EF-label), werd geboren bij de wereldberoemde Duitse fokker Bönninger en stamt uit een uitzonderlijke moederlijn. Ze behaalde in 2005 en 2006 een eerste plaats op de nationale merrieprijskamp BRP.

Daisy is nog maar sinds 2003 in België en leverde al een provinciaal veulenkampioen en twee nationale dagkampioenen: Imke Van De Groenheuvel in 2008 en Jade Van De Groenheuvel in 2009 (sprong D-midden (1m10), P&E –label). Verder gaf Daisy ook reeds de twee gekeurde hengsten Lars Van De Groenheuvel (v. Vedet VD Vondelhoeve, BRP gekeurd) en Bon Jovi (v. Boomer, in Duitsland gekeurd)

Daisy’s vader, Durello, is één van de beste verervers van Europa. Zijn nakomelingen staan bekend als zeer veelzijdige, uitermate brave en gemakkelijk te rijden kinderpony’s. Durello’s nakomelingen hadden in 2008 al een winstsom van meer dan 200.000 Euro. 
Durello is vader van zeker 24 gekeurde zonen maar staat vooral bekend als vader van zeer goede merries. Met meer dan 40 dochters die staatspremiemerrie werden, heeft Durello de meeste staatspremiemerries van gans Duitsland. 
Op de Europese Kampioenschappen zien we nakomelingen van hem als vader of als vader van de moeder en dit in alle disciplines. Hijzelf was, net als zijn nakomelingen, ook in de sport zeer succesvol zowel in springen, dressuur als veelzijdigheid. Hij werd ondermeer kampioen van Westfalen. Durello’s vader Duktus was nog EK-deelnemer.

Daisy’s zoon, Lars Van De Groenheuvel, werd in 2010 goedgekeurd voor BRP.
– Daisy’s dochter, Nette Van De Groenheuvel, behaalde de overwinning tijdens het nationaal vrijspringkampioenschap 2012.

– Daisy’s zoon, Bon Jovi (v. Boomer), behaalde in 2007 de titel ‘Bundessiegerhengst springen’ in Duitsland. Hij wordt gehuurd als staatshengst door het Sächsisches Landgestüt Moritzburg, dat over gans Europa sperma van hem verdeelt. Op zijn hengstenproef in Duitsland werd hij vijfde op 29 deelnemers met zeer hoge cijfers voor alle onderdelen. Hij behaalde gemiddeld 8,48. In 2003 en 2004 selecteerde hij zich voor het Bundeschampionat (5- en 6-jarigen). Als springkampioen springt hij op shows over hindernissen van 1m70 !!! In 2011 werd Bon Jovi’s zoon, Bumerang, gekroond tot ‘bundessiegerhengst springen’. Bon Jovi leverde nog een gekeurde zoon en meerdere staatspremiemerries. Bij de siegerhengst, AMD Der Kleine Lord, zien we Bon Jovi als vader van de moeder.

Daisy’s moeder, Verena, behoort toe aan Gestut Bönninger. Deze fokkerij leverde al vele pony’s die deelnamen aan de Europese Kampioenschappen. Verena is een dochter van de stammerrie Valerina.

Valerina is moeder van minstens zes gekeurde zonen (en dit met vijf verschillende vaders) waaronder Derbino, Dancer, Domingo, Domino Dancing, Dancing Fox, Parino B.
Haar zoon, Domingo, is vader van topvererver en meervoudig Europees kampioen Dressman.
Haar andere zoon, Dancer, is dan weer vader van topvererver en Europees Kampioen Golden Dancer.
Derbino zien we terug als grootvader van o.a. topvererver en eveneens meervoudig Europees Kampioen Dornik B.
Topverervers als Don’t Worry en Champion De Luxe voeren deze Valerina in hun pedigree.
Verscheidene van Valerina’s dochters en kleindochters werden zelf ook meervoudige hengstenmoeders. De hengsten Genesis B, De Angelo B, Campari W, Ganesh, Hemingway B,Helios B, Groovy Jack Flash ( beste springhengst 2011 in Hannover), … zijn hiervan enkele nakomelingen. Ook verscheidene EK winnaars en deelnemers stammen uit deze moederlijn.

Valerina is een dochter van Valentino. Valentino is niet meer weg te denken uit de hedendaagse ponyfokkerij. Zowel langs vaders- als moederszijde drukt hij nog steeds zijn stempel bij vele toppony’s .

Via Valerina komen we terecht bij de bekende Engelse welsh-ponyfokkerij Downland.

Downland Chevallier, de vader van Downland Santolina (moeder van Valerina), geldt als één van de stamvaders van de sportponyfokkerij