Balisto Prinseveld DSC

  • Geboortedatum : 28/05/2020
  • Stamboek : BRP
  • Geslacht : hengst
  • Kleur : Bruin
  • Stokmaat : D-pony
V
a
d
e
r
Big Star TF Balou Star (spr 1m55) Balou du Rouet (spr 1m50)
Quenada Z (spr 1m35)
Primadonna Principal Boy
Annabell
M
o
e
d
e
r
Ulina Van Prinseveld Quint VD Groenheuvel (elitehengst) Kadans Van De Groenheuvel (elitehengst)
Nante Van De Groenheuvel
Orchids Bonita Kanshebber (keur,Prest.sport&fok)
Orchids La Sianthera (spr 1m20

Omschrijving

Balisto komt uit één van de meest bewezen en doorgefokte moederlijnen van Nederland. Hij is een heel dichte nakomeling uit de welbekende merriestam uit Hetty.

Eerste moeder Ulina Van Prinseveld is een beloftevolle jonge merrie van Quint VD Groenheuvel x Kanshebbber.

Tweede moeder Orchid’s Bonita (Kanshebber x Kantje’s Ronaldo) is de volle zus van de EK pony Kamirez Van Orchid’s. Orchid’s Bonita is een merrie uit de top sport- en fokhengst Kanshebber (prestatie, sport, fok). Met een moeder die Europees Kampioen springen bij de pony’s is geweest, en een vader die ZZ- springen, Z- dressuur en Z- samengesteld bij de paarden liep onder het zadel van Alice Naber-Lozeman, heb je als ponyhengst in elk geval een kans. Kanshebber heeft die kans in zijn voordeel benut. Na zijn goedkeuring heeft hij al vier amazones naar het ZZ-springen gebracht. Nadat hij met Judith en Liseth Vetker internationaal uitkwam.
Kanshebber is een internationale springhengst met uitzonderlijke kwaliteiten. Dit geeft hij door aan zijn kinderen, een onbegrensd vermogen met veel kwaliteit en daarnaast ook mooie pony’s.

Derde moeder van Balisto Prinseveld DSC is de stermerrie Orchid’s La Sianthera, zij is een volle zus van de heel bekende goedgekeurde hengst Kantje’s Carlando en is grootmoeder van de goedgekeurde hengsten Orchid’s Romario ll (Brandy XIII x Marnehoeves Everest x Ronaldo) en Jim.  Verder is La Sianthera nog de volle zus van de goedgekeurde hengsten Orchid’s Dusty, Orchid’s Borneo en Orchid’s Paradox en is ze de halfzus van de goedgekeurde en internationaal springende hengst Kantje’s Norman.

Orchid’s La Sianthera is zelf uitgebracht in het ZZ springen.

De vierde moeder van Balisto is niet van de minste. Dit is namelijk de ster, preferent, prestatie fokmerrie Weverijk’s Santana.

Santana is één van de stammoeders van de bekende fokkerij Orchid’s en is moeder van VIJF goedgekeurde hengsten waaronder VIER volle broers van Balisto zijn grootmoeder. De bekendste hengsten zijn Kantje’s Carlando en Kantje’s Norman (springt internationaal) die in Belgie is goedgekeurd.
Santana is een volle zus van de EK pony Pepperony Quickstep, uit de jaren ’80. Verdere bekende nakomelingen van Weverwijk’s Santana zijn oa.:
– Orchid’s Exul, sportnaam Mirror die onder Dominique Roelofs teamgoud behaalde op het EK van 2005 en individueel 4e werd.
– Orchid’s Dusty, kwam met Ruben romp op internationaal niveau aan de start.
– Orchid’s La Sianthera, ZZ springen
– Orchid’s Paradox, springen 1.10 m