Bonito Prinseveld DSC

  • Geboortedatum : 10/05/2020
  • Stamboek : BRP
  • Geslacht : hengst
  • Kleur : Vos
  • Stokmaat : D-pony
V
a
d
e
r
Socrates Optimus Goliath VD Groeneweg (EK pony) Connor Mac Nessa
Glencarrig Delphinium
Miss Mentos Mentos
Nora
M
o
e
d
e
r
Orchids Bonita Kanshebber (keur,pref,prest sport en fok) Krimh ox (pref,prest.sport)
Daisy Brown (goud op EK spr)
Orchids La Sianthera (ster, ISP 1m20) Kantjes Ronaldo (Keur,Pref,Prest.sport&fok)
Weverijks Santana (ster,pref,prest.fok)

Omschrijving

Orchid’s Bonita is een merrie uit de top sport- en fokhengst Kanshebber (prestatie, sport, fok). Met een moeder die Europees Kampioen springen bij de pony’s is geweest, en een vader die ZZ- springen, Z- dressuur en Z- samengesteld bij de paarden liep onder het zadel van Alice Naber-Lozeman, heb je als ponyhengst in elk geval een kans. Kanshebber heeft die kans in zijn voordeel benut. Na zijn goedkeuring heeft hij al vier amazones naar het ZZ-springen gebracht. Nadat hij met Judith en Liseth Vetker internationaal uitkwam.
Kanshebber is een internationale springhengst met uitzonderlijke kwaliteiten. Dit geeft hij door aan zijn kinderen, een onbegrensd vermogen met veel kwaliteit en daarnaast ook mooie pony’s.

Bonita komt uit één van de meest bewezen en doorgefokte moederlijnen van Nederland. Ze is een heel dichte nakomeling uit de welbekende merriestam uit Hetty.

Moeder van Orchid’s Bonita is de stermerrie Orchid’s La Sianthera, zij is een volle zus van de heel bekende goedgekeurde hengst Kantje’s Carlando en is grootmoeder van de goedgekeurde hengst Orchid’s Romario ll (Brandy XIII x Marnehoeves Everest x Ronaldo). Bonita is dus de halfzus van de moeder van Orchid’s Romario, Orchid’s Hayata. Misschien nog even ter info, Romario is de vader van onze Jackson Van Prinseveld. Verder is La Sianthera nog de volle zus van de goedgekeurde hengsten Orchid’s Dusty, Orchid’s Borneo en Orchid’s Paradox en is ze de halfzus van de goedgekeurde en internationaal springende hengst Kantje’s Norman.

Orchid’s La Sianthera is zelf uitgebracht in het ZZ springen.

De grootmoeder van Bonita is niet van de minste. Dit is namelijk de ster, preferent, prestatie fokmerrie Weverijk’s Santana.

Santana is één van de stammoeders van de bekende fokkerij Orchid’s en is moeder van VIJF goedgekeurde hengsten waaronder VIER volle broers van Bonita haar moeder. De bekendste hengsten zijn Kantje’s Carlando en Kantje’s Norman (springt internationaal) die in Belgie is goedgekeurd.
Santana is een volle zus van de EK pony Pepperony Quickstep, uit de jaren ’80. Verdere bekende nakomelingen van Weverwijk’s Santana zijn oa.:
– Orchid’s Exul, sportnaam Mirror die onder Dominique Roelofs teamgoud behaalde op het EK van 2005 en individueel 4e werd.
– Orchid’s Dusty, kwam met Ruben romp op internationaal niveau aan de start.
– Orchid’s La Sianthera, ZZ springen
– Orchid’s Paradox, springen 1.10 m