Borneo Prinseveld DSC

  • Geboortedatum : 06/04/2020
  • Stamboek : BRP
  • Geslacht : hengst
  • Kleur : Vos
  • Stokmaat : D-pony
V
a
d
e
r
Ti Amo Van Prinseveld (Kampioen hengstenkeuring) Kadans van de Groenheuvel (elite, spr 1m25) Calipso Van De Vondelhoeve (elite)
Farnes Van De Groenheuvel (elite)
Orchids Party Dress (spr 1m30) Kanshebber (pref,prest.sport&fok)
orchids Cestanica
M
o
e
d
e
r
Safira Van Prinseveld Calipso VD Vondelhoeve (elitehengst) Nabor (elitehengst-
Kantjes Madonna
Casa Paya (E-label) Churchill
Velvet (P-label)

Omschrijving

Safira is een chique, bloegemaakt vos merrieveulen met als afstamming: Calipso Van De Vondelhoeve x Churchill x Vivaldi x Nadler I x Croupier.

Safira haar moeder is de merrie Casa Paya, dochter van Churchill. Haar moederlijn is er één om u tegen te zeggen. Casa Paya is niemand minder dan:

– de volle zus van Caspar. Caspar springt internationaal grote toer (spr 1m30 – 1m35) en maakt reeds meerdere jaren deel uit van het landenteam van Duitsland. 
– de halfzus van Flor Van De Mispelaere (v. Mac Genius). Flor sprong internationaal onder Jeroen De Winter en komt nu uit voor het landenteam van Zwitserland. In 2014 nam Flor nog aan de CSIOP in Bonheiden (spr 1m30). 
– de halfzus van, de voor BRP gekeurde hengst, Geronimo Van De Mispelaere (v. Large Rivers Cleopas). Geronimo springt internationaal grote toer in Italië (spr 1m30 – 1m35). 
– de halfzus van Jalica Van Blommerschot (v. Calipso Van De Vondelhoeve) die internationaal 1m20 springt in Finland.

Safira haar moeder Casa Paya zelf heeft enkel de fokkerij gediend en de resultaten mogen er best zijn. Alle pony’s ouder dan 5 lopen minimum 1m10 – 1m20. Verschillende merries kregen ondertussen van het BRP het P-label (prestatielabal) toegewezen:
– Joke Van De Vondelhoeve (spr 1m10)
– Libelle Van De Vondelhoeve (spr internationaal) 
– Kato Van De Vondelhoeve (spr 1m10 – 1m20)
– Heidi Van De Vondelhoeve (spr 1m10)
– Miranda Van De Vondelhoeve (spr 1m10)

Safira haar vader, Calipso Van De Vondelhoeve, bewijst zich als vererver met al verschillende gekeurde zonen en verscheidene nakomelingen die zeer goed presteren in de sport. Calipso won twee keer de finale van de Bestgaande Rijpony in Mechelen. Hij sprong LRV D-midden en nationaal 1m20. De moeder van Calipso, Kantje’s Madonna, is Elite-fokmerrie en bracht drie gekeurde zonen waaronder Twinkling Starr Aristo, die internationaal springt, en meerdere nakomelingen die LRV D-midden springen. De vader van Calipso is de befaamde springvererver, Nabor, die op het allerhoogste niveau sprong en deelnam aan een EK. Nabor is een zoon van Nantano die eveneens aan de top sprong en een zevende plaats behaalde op een EK. Nantano is één van de beste verervers van Duitsland.