Brilliante Prinseveld DSC

  • Geboortedatum : 07/04/2020
  • Stamboek : BRP
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Palomino
  • Stokmaat : D-pony
V
a
d
e
r
Upendo Prinseveld DSC Quint VD Groenheuvel (kampioenhengst) Kadans VD Groenheuvel (elitehengst)
Nante VD Groenheuvel
Orchids Vanityi Kanshebber (pref,prest.sport&fok)
Orchids Dayana (topfokmerrie)
M
o
e
d
e
r
Sienna Van Prinseveld Goliath VD Groeneweg (EK pony) Conor Mac Nessa
Glencarrig Delphinium
Orchids Mila (spr 1m30) Orchids Cestanii (ISP)
Orchids Christa (ster,pref,topfokmerrie)

Omschrijving

Sienna is een palomino merrie uit één van de topbloedlijnen van Nederland. Haar vader is de enorm succesvolle EK-pony Goliath Van De Groeneweg. Goliath is een Connemara en behaalde in 2014 individueel zilver op het EK in Millstreet. Goliath is een zoon van Conor Mac Nessa x Coosheen Finn en werd gefokt door Marcel Cosyns. 

De moeder van Sienna is Orchid’s Mila (v. Orchid’s Cestanii):

een prachtige, valkkleurige New Forest uit één van de beste bloedlijnen uit Nederland. Ze heeft veel hals en een heel knap front en ze beweegt met ongeloofelijk veel evenwicht. Het is een ontzettend attente pony die tegelijkertijd heel veel nieuwsgierigheid toont.  
– Mila is de halfzus van onze Orchid’s Gail die ondertussen 1m10 springt met Marnik Spits en in volle voorbereiding is voor 1m20. 
– Verder is Mila ook de halfzus van de gekeurde hengst, Orchid’s Floris (v. Berkshof Higgledy Piggledy)
– Ook Orchid’s Kinko (v. Kanshebber) is een halfbroer van Mila. Kinko sprong succesvol 1m10-1m20.

De grootmoeder van Sienna is Orchid’s Christa (v. Justice):

Ze is de halfzus van de gekeurde hengsten Orchid’s Tygo en Orchid’s Highland Surprise en ze is de volle zus van Orchid’s Bolero, een zeer succesvolle springpony, eerst met Jeroen,dan met Jorgen en nu met Nathalie De Winter. 
Christa gaf zelf reeds een goedgekeurde hengst, Orchid’s Floris en haar zoon Orchid’s Kinko (Kanshebber) sprong ook 1m10-1m20.

Overgrootmoeder, de ster-preferent merrie Jasmijn Elma (Priory Prickle x Waterhofs Pretendent x Dukes Forest Apollo) gaf reeds verschillende internationale pony’s:

– Eén van de bekendste goedgekeurde zonen van Elma is de chique, valkkleurige prestatiehengst en verrichtingstopper van 2003, Orchids Tygo.
– Elma gaf ook een goedgekeurde zoon van de helaas te vroeg overleden Poppings Macho, namelijk Orchids Highland Surprice
– Verder vinden we uit Elma ook nog Orchids Bolero die het, onder het zadel van de kinderen van familie De Winter, uitstekend doet in de sport. Hij werd zowel met Jorgen als Jeroen nationaal kampioen in de hoogste klasse van LRV.

Over-overgrootmoeder Kantje’s Palerma (v. Watershof Pretendent) is:

– de halfzus van Kantje’s Aletta (v. Ronaldo) die internationaal 1m20 gesprongen heeft
– de halfzus van Esley (Priory Prickle): grootmoeder van EK pony Kantje’s Zalsa (v. Ronaldo)

Sienna is een nakomeling uit de bekende Silverlea Beechleaf stam:

De over- overgrootmoeder is de kroon- preferentmerrie Kantje’s Wilma (Golden Wonder). Wilma is tevens de halfzus van de overgrootmoeders van onze Malona, Charlotte en Emy… Kantjes Wilma gaf verschillende internationale sportpony’s. 
– Kantje’s Komeet: Europees kampioenschap jumping en gekeurde hengst
– Kantje’s Mirakel: gekeurde hengst
– Kantje’s Ustero: gekeurde hengst
– Kantje’s Admiraal: gekeurde hengst en internationaal springen
– Kantje’s Koraal: 1m20 springen, z dressur
– kantje’s Delmonte: m springen
– Kantje’s Violetta: grootmoeder van Kantje’s Zsalsa (Europees kampioenschap jumping 2001), moeder van Kantje’s Aletta (1m20 springen) en van Kantje’s Palerma.
– Kantje’s Palerma is de moeder van Jasmijn Elma…

De vader van Sienna haar moeder, Orchid’s Mila, is Orchids Cestanii, een zoon van kantjes Carlando die op zijn beurt een zoon is van het icoon in de New Forest fokkerij, Kantjes Ronaldo. Cestanii heeft zich op het hoogste nivo bewezen in zowel dressuur als springen.