Finesse Van Prinseveld

Finesse Van Prinseveld

  • Geboortedatum : 05/06/2010
  • Stamboek : KWPN
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Bruin
V
a
d
e
r
Numero Uno (keur) Libero H Landgraf
Oktave HSP
Jolanda Lord Calando
Feinschnit
M
o
e
d
e
r
Noblesse Lys de Darmen ET Hop
Darmen
Wengaliebe Wendekreis
Gaenseliesel H

Media

Nakomelingen

Omschrijving

Finesse is een dochter uit onze, ondertussen overleden, fokmerrie Noblesse (Lys De Darmen) en spring- en verervingstopper Numero Uno.

Na een succesvolle sportcarriere onder Europees kampioen Marco Kutscher heeft de tot keur verklaarde Numero Uno zich ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende hengsten in de fokkerij. Numero Uno, nu al leverancier van vele succesvolle internationale springpaarden.

De moeder van Finesse is Noblesse. Noblesse is de fokmerrie waarmee het voor ons allemaal begon. Ze was zowel qua uiterlijk als qua karakter een typische lys-dochter. Het was een hele sterke merrie die in haar jonge jaren zeer veel vermogen toonde. Dit vermogen geeft ze dan ook door aan haar nakomelingen.

De vader van Noblesse was de legendarische Lys De Darmen. Lys de Darmen is een selle français uit een kruising Anglo-Arabe en een normandische moeder. Dit geeft hem zijn adel en zijn grootramigheid. Lys de Darmen heeft zich in zijn fokkerij bewezen tot een steunpilaar voor het BWP. Hij heeft verschillende goedgekeurde zonen en meerdere dochters werden benoemd tot elite-merrie. Ontzettend veel nazaten en kinderen uit dochters van Lys De Darmen lopen internationaal 1m40 en meer. Dankzij al deze verdiensten heeft Lys De Darmen de hoge waardering van Ambassadeur BWP. gekregen.

De moeder van Noblesse was de Duits gefokte Wengaliebe. Wengaliebe is een dochter van Wendekreis. De volle zus van Wengaliebe is de staatspremiemerrie Wolke. Uit Wolke komen 5 gekeurde hengsten waaronder Wolkenstein I, Wolkenstein II en Wolkenstein III. Allemaal zonen van Weltmeyer.

De grootmoeder van Noblesse was de staatspremiemerrie Ganseliesel. Deze merrie heeft als vader Grande en gaf naast Wengaliebe en Wolke ook de goedgekeurde hengst Beltain (Bolero).