Grace Optimus

Grace Optimus

  • Geboortedatum : 01/06/2009
  • Stamboek : Belgische New Forest
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Bruin
  • Stokmaat : 1m45
V
a
d
e
r
Priory Prickle (pref) Tomatin Golden Gorse Durley Sovereign of Burton
Pikeshill Heather
Priory Polyantha (ster,pref) Priory Top Hat
Priory RoseBud
M
o
e
d
e
r
Zandwijks Jozina Justice HR (keur,pref,prest sport&fok) Kantjes Ronaldo (keur,pref,prest sport&fok)
Corona Frisia Babette (kroon,pref,prest.fok)
Klootwijkhoeves Kimberley (ster) Carlo
Klootwijkhoeves Antoinette

Nakomelingen

Palmares

– In 2012 de veelbelovende hengst Jackson Van Prinseveld gegeven, zoon van Orchid’s Romario

– In 2013 Kaprine Van Prinseveld gegeven, een merrieveulen van Woodrow Carrisbrooke

– In 2015 Top Girl Van Prinseveld gegeven, een merrieveulen van onze Konquistador Van Orchid’s

– Kindvriendelijke pony met kwaliteit voor de sport

Omschrijving

Grace Optimus is een superbrave New Forest merrie uit Priory Prickle x Justice HR x Carlo, stuk voor stuk iconen uit de New Forest fokkerij.

Grace haar grootmoeder, Klootwijkhoeve’s Antoinette is de halfzus van de gekeurde hengst Klootwijkhoeve’s Walter. Ze sprong onder het zadel van Patricia Greeve naar het Z-niveau.

Grace is een goudeerlijke merrie die heel makkelijk te rijden is.

Priory Prickle is een bruine hengst uit Tomatin Golden Gorse en Priory Polyantha. Deze hengst is in Nederland goedgekeurd in 1981 en behaalde een C-premie voor verrichtingen (1984). Priory Prickle vertoont zeer veel New Foresttype en is harmonieus en proportioneel gebouwd. Het front is uitgerust met een uitgesproken hengstenhals en een edel hoofd. De hoofdaanzet kon iets ruimer in de kaken. De schouder is voldoende lang en schuin aangezet. De schoft is eerder zwak. Het beenwerk is correct in stand en hoeken. De lenden sluiten goed aan. De croupe is lang en licht hellend. De bespiering van de achterhand is voldoende bemeten. Wat de gangen betreft, vertoont de stap geen bijzondere afwijkingen terwijl de draf vooraan iets ruimer kan zijn. De impuls vanuit de achterhand is echter voldoende aanwezig. Priory Prickle is een hengst die reeds zijn deugdelijkheid en inbreng in het stamboek heeft bewezen dankzij zijn talrijke nakomelingen en kan bijgevolg zonder voorbehoud worden aanvaard.

Justice is op 3-jarige leeftijd goedgekeurd en behaalde hoge punten voor de springonderdelen bij het verrichtingsonderzoek. Justice liep al op 8-jarige leeftijd lichte tour springen en is gestart tijdens CSIP Helden en Wierden 2005. Daarnaast is hij in de klasse ZZ springen uitgebracht door Ruben Romp en later ook door Sophie Claassen. In augustus 2005 werden Justice en Ruben Brabants Kampioen in de klasse Z springen.
Justice HR is een lang gelijnde, rijtypische hengst met een heel gemakkelijk karakter. Justice is bijzonder mooi gefokt; zowel zijn vader als zijn moeder hebben de nationale kampioenstitel behaald. Moeder Corona Frisia Babette is tevens de moeder van Klootwijkhoeve’s Vidar, goedgekeurde hengst in Belgie en internationale springpony. In het najaar van 2004 heeft Justice afstammelingen getoond en is hiervoor beloond met een 1e premie. Op de centrale hengstenkeuring 2005 werd hij uitgeroepen tot Algemeen Reservekampioen. In het jaar 2008, behaalde Justice de fel begeerde titel Algemeen Kampioen!