Jackson Van Prinseveld

Jackson Van Prinseveld

  • Geboortedatum : 09/07/2012
  • Stamboek : New Forest
  • Geslacht : ruin
  • Kleur : Donkervos
V
a
d
e
r
Orchids Romario II Brandy XIII Beaucandan Brendan
Rossums Bonny
Orchids Hayata Marnehoeves Everest
Orchid's La Sianthera
M
o
e
d
e
r
Grace Optimus Priory Prickle (Preferent) Tomatin Golden Horse
Priory Polyantha (ster, Preferent)
Zandwijks Jozina Justice HR (keur, prest, sport, fok)
Klootwijkhoeves Kimberley

Media

Omschrijving

Jackson is een zoon Van Grace Optimus en Orchid’s Romario II.

Orchid’s Romario is een zoon van Brandy XIII x Marnehoeves Everest. De moeder van Romario, Orchid’s Hayata, is een halfzus van onze Orchid’s Bonita (zie pony’s) en dus eveneens een dochter van Orchid’s Sianthera.

Romario komt uit één van de meest bewezen en doorgefokte moederlijnen van Nederland. Hij is een heel dichte nakomeling uit de welbekende merriestam uit Hetty.

Grootmoeder van Romario is de stermerrie Orchid’s La Sianthera, zij is een volle zus van de heel bekende goedgekeurde hengst Kantje’s Carlando. Verder is La Sianthera nog de volle zus van de goedgekeurde hengsten Orchid’s Dusty, Orchid’s Borneo en Orchid’s Paradox en is ze de halfzus van de goedgekeurde en internationaal springende hengst Kantje’s Norman. Orchid’s La Sianthera is zelf uitgebracht in het ZZ springen. De moeder van La Sianthera is niet van de minste. Dit is namelijk de ster, preferent, prestatie fokmerrie Weverijk’s Santana.

Santana is één van de stammoeders van de bekende fokkerij Orchid’s en is moeder van VIJF goedgekeurde hengsten waaronder VIER volle broers van Romario zijn grootmoeder La Sianthera. De bekendste hengsten zijn Kantje’s Carlando en Kantje’s Norman (springt internationaal) die in Belgie is goedgekeurd.
Santana is een volle zus van de EK pony Pepperony Quickstep, uit de jaren ’80. Verdere bekende nakomelingen van Weverwijk’s Santana zijn oa.:
– Orchid’s Exul, sportnaam Mirror die onder Dominique Roelofs teamgoud behaalde op het EK van 2005 en individueel 4e werd.
– Orchid’s Dusty, kwam met Ruben romp op internationaal niveau aan de start.
– Orchid’s La Sianthera, ZZ springen
– Orchid’s Paradox, springen 1.10 m

Jackson zijn moeder Grace Optimus is een superbrave New Forest merrie uit Priory Prickle x Justice HR, twee iconen uit de New Forest fokkerij.

Priory Prickle is een bruine hengst uit Tomatin Golden Gorse en Priory Polyantha. Deze hengst is in Nederland goedgekeurd in 1981 en behaalde een C-premie voor verrichtingen (1984). Priory Prickle vertoont zeer veel New Foresttype en is harmonieus en proportioneel gebouwd. Het front is uitgerust met een uitgesproken hengstenhals en een edel hoofd. De hoofdaanzet kon iets ruimer in de kaken. De schouder is voldoende lang en schuin aangezet. De schoft is eerder zwak. Het beenwerk is correct in stand en hoeken. De lenden sluiten goed aan. De croupe is lang en licht hellend. De bespiering van de achterhand is voldoende bemeten. Wat de gangen betreft, vertoont de stap geen bijzondere afwijkingen terwijl de draf vooraan iets ruimer kan zijn. De impuls vanuit de achterhand is echter voldoende aanwezig. Priory Prickle is een hengst die reeds zijn deugdelijkheid en inbreng in het stamboek heeft bewezen dankzij zijn talrijke nakomelingen en kan bijgevolg zonder voorbehoud worden aanvaard.

Justice is op 3-jarige leeftijd goedgekeurd en behaalde hoge punten voor de springonderdelen bij het verrichtingsonderzoek. Justice liep al op 8-jarige leeftijd lichte tour springen en is gestart tijdens CSIP Helden en Wierden 2005. Daarnaast is hij in de klasse ZZ springen uitgebracht door Ruben Romp en later ook door Sophie Claassen. In augustus 2005 werden Justice en Ruben Brabants Kampioen in de klasse Z springen.
Justice HR is een lang gelijnde, rijtypische hengst met een heel gemakkelijk karakter. Justice is bijzonder mooi gefokt; zowel zijn vader als zijn moeder hebben de nationale kampioenstitel behaald. Moeder Corona Frisia Babette is tevens de moeder van Klootwijkhoeve’s Vidar, goedgekeurde hengst in Belgie en internationale springpony. In het najaar van 2004 heeft Justice afstammelingen getoond en is hiervoor beloond met een 1e premie. Op de centrale hengstenkeuring 2005 werd hij uitgeroepen tot Algemeen Reservekampioen. In het jaar 2008, behaalde Justice de fel begeerde titel Algemeen Kampioen!