Janthe Van Prinseveld

Janthe Van Prinseveld

  • Geboortedatum : 08/06/2012
  • Stamboek : New Forest
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Bruin
V
a
d
e
r
Oosterbroek Francois (spr 1m20) Brandy XIII Beaucandan Brendan
Rossums Bonny
Oosterbroek Felice Mermaids Jeroen
Oosterbroek Nadine
M
o
e
d
e
r
Kantjes Emy Poppings Macho Meonburry Peter Rabbit
Poppings Marielle
Beekzichts Kimberley (ster) Kantjes Ronaldo (keur,pref,prest.sport&fok)
Beekzichts Sharon (ster)

Media

Omschrijving

Janthe is een dochter van onze kantje’s Emy en de ponyhengst Oosterbroek Francois.

Emy is een hele chique compacte merrie met een knappe bovenlijn. Ze zit perfect in elkaar en heeft drie goede basisgangen. Ze heeft een ontzettend sterke en krachtige motor. Verder is ze heel kindvriendelijk en werkwillig.

De halfbroer van Emy is de goedgekeurde hengst Kantjes Amethist (Brandy XIII x Kantjes Ronaldo x Dukes Forest Oberon) . Amethist loopt onder Kobe Hendrix en wordt vollop voorbereid voor het EK. Een filmpje is te bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=MQHJwd3UYhg alsook een filmpje van hun eerste optreden op internationaal niveau 1m25-1m30 (en direct winnend): http://www.youtube.com/watch?v=vFLEJ2gpoXU

Over-overgrootmoeder Kantje’s Fiona is een volle zus van Kantje’s Monic (stam van Malona en Lotje). De moeder van Emy, de stermerrie Beekzichts Kimberley, is een dochter van Ronaldo uit Beekzichts Sharon (Dukes Forest Oberon). Sharon is op haar beurt een dochter van de kroonmerrie Brenda (Dukes Forest Apollo) en Brenda is een dochter uit de stermerrie Kantje’s Fiona. Fiona is een dochter van Kantje’s Sjonny uit Silverlea Beach Leaf.

Beekzichts Kimberley is een stermerrie en dochter van de wereldberoemde Kantje’s Ronaldo. Ze heeft reeds verschillende goede sportpony’s gegeven met onder andere:
– Kantje’s Amethist (Brandy XIII): op zijn 7 jaar reeds internationaal 1m30 en winnen, eveneens hetzeldfe jaar het ponycriterium op zijn naam gezet (1m20)
– Kantje’s Trisha (Marnehoeves Everest): stermerrie en moeder van de inmiddels tot ster verklaarde Kantje’s Esri (Justice HR).
– Kantje’s Dusty: voorgesteld op de hengstenkeuring 2010
– Kantje’s Everlee
– Kanjte’s Pancho
– Kantje’s Sharon
– Kantje’s Umpire

Emy haar vader is de ondertussen overleden Poppings Macho. Ondanks het feit dat Poppings Macho reeds op 5-jarige leeftijd overleed, heeft hij reeds verschillende goedgekeurde zonen en lijken zijn nakomelingen het heel goed te doen.

Janthe haar vader is de hengst Oosterbroek Francois (Brandy XIII x Mermaids Jeroen x Oosterbroek Arthur). Dit is een jonge beloftevolle hengst die ter dekking staat bij één van de grootste New Forest fokkerijen in Nederland namelijk Kantje’s.