Jony Van t Streyehof

Jony Van t Streyehof

  • Geboortedatum : 06/04/2009
  • Stamboek : BWP
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Bruin
  • Stokmaat : 1m66
V
a
d
e
r
Bentley Van De Heffinck Upsilon Van De Heffinck Clinton
Ovanna Van De Heffinck
Souvenir Van De Heffinck Heartbreaker
Kinnette Van De Heffinck
M
o
e
d
e
r
Fetiche Van t Streyehof Wandor Van De Mispelaere Landor S
Sister Pleasure Mispelaere
Noblesse Lys De Darmen
Wengaliebe

Media

Palmares

2012: het veulen Malia Van Prinseveld gegeven (v. Tonixe)

Omschrijving

Jony Vant Streyehof is een kleindochter van onze oudste fokmerrie Noblesse. De moeder van Jony is Fetiche Vant Streyehof. Dit is een dochter van Wandor uit onze Noblesse. Fetiche wordt ondertussen voorbereid op de sport en loopt ondertussen parcours 1m20.

Noblesse is onze ondertussen overleden fokmerrie. Ze was zowel qua uiterlijk als qua karakter een typische lys-dochter. Het was een hele sterke merrie die in haar jonge jaren zeer veel vermogen toonde. Dit vermogen geeft ze dan ook door aan haar nakomelingen.De vader van Noblesse is de legendarische Lys De Darmen. Lys de Darmen is een selle français uit een kruising Anglo-Arabe en een normandische moeder. Dit geeft hem zijn adel en zijn grootramigheid. Lys de Darmen heeft zich in zijn fokkerij bewezen tot een steunpilaar voor het B.W.P. Hij heeft verschillende goedgekeurde zonen en meerdere dochters werden benoemd tot elite-merrie. Ontzettend veel nazaten en kinderen uit dochters van Lys De Darmen lopen internationaal 1m40 en meer. Dankzij al deze verdiensten heeft Lys De Darmen de hoge waardering van Ambassadeur B.W.P. gekregen.De moeder van Noblesse is de Duits gefokte Wengaliebe. Wengaliebe is een dochter van Wendekreis. De volle zus van Wengaliebe is de staatspremiemerrie Wolke. Uit Wolke komen 5 gekeurde hengsten waaronder Wolkenstein I, Wolkenstein II en Wolkenstein III. Allemaal zonen van Weltmeyer.De grootmoeder van Noblesse is de staatspremiemerrie Ganseliesel. Deze merrie heeft als vader Grande en gaf naast Wengaliebe en Wolke ook de goedgekeurde hengst Beltain (Bolero).

Jony haar vader is Bentley van De Heffinck. Bentley zijn moeder is Souvenir Van De Heffinck (Heartbreaker x Kinette vd Heffinck). Zij werd  succesvol uitgebracht in 1.40-1.50m parcours. De vader is Upsilon vd Heffinck (Clinton x Darco). Upsilon nam als 6j. onder ruiter Chris Starr, succesvol deel aan de vlaamse cyclus.
Bekende paarden uit de moederlijn van Bentley zijn: Quel Homme van de heffinck, Fire van de Heffinck, SBS
gekeurd, Quirio Van de Heffinck, BWP gekeurd, Quelle dame van de Heffinck.