Kantjes Emy

Kantjes Emy

  • Geboortedatum : 09/06/2009
  • Stamboek : New Forest
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : donkervos
  • Stokmaat : 1m44
V
a
d
e
r
Poppings Macho Meonburry Peter Rabbit Peveril Peterborough
Merrie May Rose
Poppings Marielle Mikel
De Wolfershoeves Miranda
M
o
e
d
e
r
Beekzichts Kimberley (ster) Kantjes Ronaldo (keur,pref,prest sport&fok) Watershof Pretendent
Wiske Barbara
Beekzichts Sharon Dukes Forest Oberon
Brenda

Media

Nakomelingen

Palmares

2012: het merrieveulen Janthe Van Prinseveld gegeven met als vader: Oosterbroek Francois (Brandy XIII x Mermaids Jeroen x Oosterbroek Arthur)

2013: het merrieveulen Kolibri Van Prinseveld gegeven met als vader Nieuwmoed’s Patrick

2014:
– SBB competitie voor jonge pony’s (5-jarigen dressuur).
1e wedstrijd gewonnen, 2e wedstrijd werd Emy 2e.
Geselecteerd voor het nationaal kampioenschap. Op nationaal de voormiddagproef 3e, namiddagproef gewonnen, knappe tweede plaats als eindresultaat.
– HROV springen 1m (gestart met springen in augustus, half oktober springen 1m)
– 25/10/2014: tweede plaats in eventing.

Omschrijving

Emy is een hele chique merrie met een knappe bovenlijn. Ze zit perfect in elkaar en heeft drie goede basisgangen. Ze heeft een ontzettend sterke en krachtige motor. Verder is ze heel kindvriendelijk en werkwillig.

De halfbroer van Emy is de goedgekeurde hengst Kantjes Amethist (Brandy XIII x Kantjes Ronaldo x Dukes Forest Oberon) . Amethist loopt onder Kobe Hendrix en heeft op jonge leeftijd reeds tal van prijzen binnengehaald. In 2012 (Amethist zeven jaar) schreven ze het ponycriterium (1m20) op hun naam en wonnen ze hun eerste internationale wedstrijd (1m30). In 2013 namen ze met succes als heel jonge combinatie deel aan het EK. 
Een filmpje van Amethist is te bekijken op
http://www.youtube.com/watch?v=MQHJwd3UYhg alsook een filmpje van hun eerste optreden op internationaal niveau 1m25-1m30 (en direct winnend): http://www.youtube.com/watch?v=vFLEJ2gpoXU

Over-overgrootmoeder Kantje’s Fiona is een volle zus van Kantje’s Monic (stam van Malona en Lotje). De moeder van Emy, de stermerrie Beekzichts Kimberley, is een dochter van Ronaldo uit Beekzichts Sharon (Dukes Forest Oberon). Sharon is op haar beurt een dochter van de kroonmerrie Brenda (Dukes Forest Apollo) en Brenda is een dochter uit de stermerrie Kantje’s Fiona. Fiona is een dochter van Kantje’s Sjonny uit Silverlea Beach Leaf.

Beekzichts Kimberley is een stermerrie en dochter van de wereldberoemde Kantje’s Ronaldo. Ze heeft reeds verschillende goede sportpony’s gegeven met onder andere:
– Kantje’s Amethist (Brandy XIII): op zijn 7 jaar reeds internationaal 1m30 en winnen, eveneens hetzeldfe jaar het ponycriterium op zijn naam gezet (1m20). In 2013 deelname aan het EK voor pony’s
– Kantje’s Trisha (Marnehoeves Everest): stermerrie en moeder van de inmiddels tot ster verklaarde Kantje’s Esri (Justice HR).
– Kantje’s Dusty: voorgesteld op de hengstenkeuring 2010
– Kantje’s Everlee
– Kanjte’s Pancho
– Kantje’s Sharon
– Kantje’s Umpire

Emy haar vader is de ondertussen overleden Poppings Macho. Ondanks het feit dat Poppings Macho reeds op 5-jarige leeftijd overleed, heeft hij reeds verschillende goedgekeurde zonen en lijken zijn nakomelingen het heel goed te doen.