Moreno Van Prinseveld

Moreno Van Prinseveld

  • Geboortedatum : 25/04/2012
  • Stamboek : BWP
  • Geslacht : ruin
  • Kleur : Bruin
V
a
d
e
r
Numero Uno Libero H Landgraf
Oktave HSP
Jolanda Lord Calando
Feinschnit
M
o
e
d
e
r
Cualoma II SB Quasimodo Z Quidam De Revel
Caloma Z (elite, sport (spr))
Maloma (elite, sport (spr)) Glennridge (keur)
Furiosa (keur, preferent, prestatie)

Media

Omschrijving

Moreno is een zoon van onze fokmerrie Cualoma II SB en Numero Uno.

Het is de combinatie van wereld-top-prestatiebloed: Numero Uno x Quasimodo Z x Glennridge x Ahorn x Ronald x Lucky Boy XX…

Na een succesvolle sportcarriere onder Europees kampioen Marco Kutscher heeft de tot keur verklaarde Numero Uno zich ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende hengsten in de fokkerij. Numero Uno, nu al leverancier van vele succesvolle internationale springpaarden en een hengst die voor zichzelf spreekt en verder weinig toelichting nodig heeft…

Moreno zijn moeder is een nakomeling uit de uiterst gekende Nederlandse Loma stam.

De Loma stam is een stam die gestart en verder opgebouwd werd door Dhr. Sietse van Dellen. Dhr. Sietse Van Dellen werd in 2006 in Nederland uitgeroepen tot fokker van het jaar.

de Nederlandse merrielijn 022 waar de Loma stam onder valt is in de periode van 1 oktober 2006 t/m 28 februari 2007 uitgeroepen tot beste springstam ter Wereld! De merrielijn heeft dit te danken aan twee paarden uit de Loma tak die hoog staan op de FEI/WBFSH ranglijst nl. Casadora (v. Indoctro) met Lauren Hough en Paloma (v. Ferro) met Eric van der Vleuten.

volgende tekst verduidelijkt dat Cualoma uit één van de beste stammen ter wereld gefokt is. De tekst is ook terug te vinden op de site van de Eloma hoeve van Dhr. Sietse Van Dellen waar alles begon…

Het succes werd geboren met de eerste merrie van Dhr. Sietse Van Dellen in 1969. Deze Eloma (Wagner uit Wiloma van Radboud) zou van groot belang worden voor de Fokker van het Jaar 2006.

Eloma had wel een paar beperkingen,bijv. een wat korte hals, maar ze had ook essentiele kwaliteiten, zoals een correct fundament en een goede manier van bewegen,met tact en elasticiteit. En misschien wel het allerbelangrijkst; ze had een uitermate werkwillend karakter. Een kwaliteit die heden ten dagen nog steeds een kenmerk is van de Loma stam en één van de grootste kenmerken van Cualoma.

Dankzij een goede visie en passie voor de fokkerij ontwikkelde de Loma stam zich tot een van de beste Nederlandse sportmerrielijnen. Uit deze merriestam werden ook meerdere door het KWPN goedgekeurde hengsten gefokt. Denk aan Furore, Whistler, Tenerife en Hattrick.

De overgrootmoeder van Cualoma is de keur, preferent, prestatiemerrie Sjaloma Dit is een dochter van de volbloedhengst Lucky boy. Sjaloma is de moeder van de goedgekeurde hengst Furore, maar ook van het internationale springpaard Jaguar (USA). In combinatie met de hengst Gurioso gaf Sjaloma de ster preferente prestatiemerrie Wiloma die o.a. moeder is van de internationale springpaarden Zippo, Henderson, Kingston en meerdere keurmerries.

De combinatie van Sjaloma met de hengst L. Ronald gaf de ster, preferent, prestatiemerrie Bijloma. Bijloma is de grootmoeder van Cualoma en ook de moeder van de internationale springpaarden Jupiter, Hattrick en Vink’s Amal. Hattrick werd bovendien goedgekeurd bij het KWPN. Verder sprong de volle broer van Sjaloma – US-Neopoletan succesvol internationaal. Ook de goedgekeurde hengsten zoals Omen v. Carthago (Zangersheide) en Osto M v. Narcos II (SBS) komen eveneens uit deze tak.

De tweede moeder van onze Cualoma is de keur, preferent, prestatiemerrie Furiosa. Dit is een dochter van fenomeen en vererver Ahorn. Furiosa sprong zelf 1m20 en gaf naast Cualoma haar moeder ook de goedgekeurde hengst Omen (Carthago) en de internationale paarden Romana (Indorado) en Sempre (Indorado).

De moeder van Cualoma is de elite, sportmerrie Maloma. Maloma is een dochter van Glennridge en sprong zelf succesvol internationaal. Maloma gaf reeds het internationale springpaard Shaquille (Calvados).

De stammerrie Eloma werd ook met Farn gekruist. Hieruit werd de preferent prestatiemerrie Oloma geboren. Zij is o.a. moeder van de volle zusters Doloma (keur prest (Z spr.)) en Toloma (sport keur pref. prest. (Z2 dress.)) die beide twee maal UTV-kampioen werden. Overige bekende springpaarden uit deze tak zijn o.a.: Tinello Rodenburg’s Nevada (Albert Voorn), Exclusief (VSN-kampioen), Kentucky (Dld) en Caloma Z (moeder van de hengst Quasimodo Z). Liberato I Z, Liberato II Z, Quasimodo Z, Al Dente (Westf), Rodrigo (NRPS) en Tenerife (KWPN) zijn goedgekeurde hengsten die stammen uit de nafok van Eloma met Farn.

Uit de tak van Uloma, keur pref. prest. (Pastrocio xx X Eloma) komt het internationale springpaard Stealth Sprenger van Rich Fellers (U.S.A). Uloma is bovendien moeder van meerdere Z en ZZ spring- en dressuurpaarden.

Via stammoeder Eloma zijn inmiddels een groot aantal merrie`s met het prestatie predikaat actief in de fokkerij. Naast een zeer hoog prestatiegehalte zijn ook exterieur en beweging zorgvuldig verankerd. Er komen nl. ook meerdere uitstekende dressuurpaarden uit de stam en de grote keuringssuccessen zijn nationaal bekend.

Ook Cualoma haar vader Quasimodo Z is een telg uit de succesvolle loma-stam, uit een andere tak welliswaar.

Quasimodo Z heeft zelf zeer verdienstelijk op het allerhoogste niveau gesprongen onder Morten Djupvic.

Al het wereld-top-prestatiebloed verenigd in Een zeer beloftevolle hengst, die de bewezen hengsten (Quidam de Revel x Carthago Z x Libero H x Ramiro Z x Lucky Boy xx x Farn x Wagner) koppelt aan één van de beste en sterkste Nederlandse merrielijnen: de Loma stam.
De moeder van Quasimodo Z, Caloma Z (keur, elite sport) heeft onder Morten Djupvik op 8 jarige leeftijd zeer verdienstelijk de Wereldbeker en diverse grote prijzen gelopen.
De vader van Quasimodo Z, Quidam de Revel, behoeft nauwelijks meer toelichting. Hij heeft zijn sporen als internationaal springpaard en topvererver meer dan verdiend.

Uit Quasimodo zijn moederlijn komen maar liefst 21 goedgekeurde hengsten waaronder Furore, Whistler, Hattrick, Farrington, Liberato I, Liberato II (Benelux veulenkampioen). Liberato I en II zijn volle broers van de grootmoeder van Quasimodo Z, Itoloma (fokwaarde springen 131). Uit zijn rechtstreekse moederlijn komen maar liefst 41 paarden die op Z niveau t/m internationaal G.P.-niveau lopen, zoals Finesse (Emiel Hendrix), Watascha (Albert Voorn), Paloma (Eric van der Vleuten), Stealth Sprenger (Rich Fellers), VDL Jupiter (Ulrich Kirchhoff).

De nakomelingen van Quasimodo Z laten zien dat ze over dezelfde kwaliteiten te beschikken als hun vader.
Elk jaar verschijnen er een aantal veulens van Quasimodo Z op de Nederlandse veilingen en Quasimodo Z is hiermee een vaste leverancier van kwaliteitveulens geworden. Zijn veulens zijn zeer uniform en worden getypeerd als langgelijnde veulens met formaat, aansprekende hoofden en soepele en elastische bewegingen.
Uit zijn eerste jaargang van 18 registraties lopen er inmiddels 8 paarden op inernationaal niveau.
Tijdens het WK jonge springpaarden van 2010 in Lanaken liepen maar liefs 3 nakomelingen van Quasimodo Z mee in de fiale.
Enkele succesvolle sportpaarden van Quasimodo Z zijn:
Quinto van Bessemeind (Quasimodo Z x Statesmagna), Quiton (Quasimodo Z x Continue), Quidam B Z (Quasimodo Z x Ramiro Z x Renville).

Inmiddels zijn een vijftal nakomelingen goedgekeurd voor de dekdienst. Dit betreft de door Stal Bessemeind gefokte hengst Zento (Quasimodo Z x Caletto II x Liguster) uit de moeder van Doble’s Cento. Deze hengst is goedgekeurd bij het Oldenburger stamboek/AES en NRPS.
Als tweede de naar Engeland geëxporteerde hengst Waldo (Quasimodo Z x Purioso x Notabel, fokker fam. Dijkstra- van Bruggen) die voor het Irisch Sporthorses is goedgekeurd. Als derde Wanadoo (Quasimodo Z x Damiro), gefokt door Dhr. de Wit uit Rucphen en als vierde Victorie (Quasimodo Z x Codexco), gefokt door Dhr. Gillis uit Hulten. Victorie debuteerde onlangs op internationaal niveau en gereden door Morten Djupvik.
De laatste uit dit rijtje nakomelingen is de recent goedgekeurde NRPS hengst Quidam BZ (Quasimodo Z x Ramiro x Renville), gefokt door de familie Bruers uit Alphen.