Noblesse

Noblesse

  • Geboortedatum : 05/06/1990
  • Stamboek : BWP
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : vos
  • Stokmaat : 167 cm
V
a
d
e
r
Lys De Darmen Et Hop X Pancho II
Tob De Fondelyn X
Darmen Tanael
Miss Carmen
M
o
e
d
e
r
Wengaliebe Wendekreis Ferdinand
Domgoettin
Gaenseliesel Grande
Marbel

Media

Foto's

Foto's ouders

Nakomelingen

Palmares

Door een vroege blessure heeft Noblesse zelf niet in de sport gelopen. Hierdoor werd Noblesse vooral ingezet in de fokkerij.

In 2000 werd Alpha Van Het Jagershof geboren. Deze dochter van Palestro Van De Begijnakker werd verkocht aan Koen De Waele (KDW-Horses) die ze dan doorverkocht naar Amerika. Daar loopt ze nu parcours 1m40. In 2004 werden twee Toulon-merries geboren namelijk één uit Noblesse en één uit Alpha. Deze merries waren respectievelijk Equina en Elite Van Prinseveld. Equina werd door Koen De Waele en Bart Bomeré doorverkocht naar Frankrijk en Elite loopt op dit moment onder Caroline Buyens. Elite werd in 2010 in een CSI*GP tweede in een 1m35 proef en ze schreef resoluut de overwinning van het eindklassement in de cyclus van de 7-jarigen op haar naam. Verder was ze ook geselecteerd voor het wereldkampioenschap van de zevenjarigen te Lanaken. Elite loopt nu onder de naam Sarafina. 2005: Noblesse verkocht, drachtig van Wandor Van De Mispelaere. Dit werd de dochter Fetiche Van’t Streyehof. Fetiche gaf in 2009 de Bentley-merrie Jony Van’t Streyehof die ondertussen ook bij ons loopt 2006: Bentley-zoon Goliath Van’t Streyehof. 2009: Noblesse teruggekocht drachtig van Cuchino Z (Cassini x Irish Taxi x Furioso II). Dit gaf de zoon Cotilio Prinseveld Z. 2010: Numero Uno-dochter Finesse Van Prinseveld. 2011: op 21/06 werd de merrie Lovina van Prinseveld geboren. Dit is een dochter van Horion de Libersart. Horion is een Cardento/Voltaire/Grannus en staat ter dekking Bij T&L. 2012: de hengst Maximus Van Prinseveld geboren. Maximus is een zoon van Horion De Libersart

Omschrijving

Noblesse is de fokmerrie waarmee het voor ons allemaal begon. Ze was zowel qua uiterlijk als qua karakter een typische lys-dochter. Het was een hele sterke merrie die in haar jonge jaren zeer veel vermogen toonde. Dit vermogen geeft ze dan ook door aan haar nakomelingen.

De vader van Noblesse was de legendarische Lys De Darmen. Lys de Darmen is een selle français uit een kruising Anglo-Arabe en een normandische moeder. Dit geeft hem zijn adel en zijn grootramigheid. Lys de Darmen heeft zich in zijn fokkerij bewezen tot een steunpilaar voor het BWP. Hij heeft verschillende goedgekeurde zonen en meerdere dochters werden benoemd tot elite-merrie. Ontzettend veel nazaten en kinderen uit dochters van Lys De Darmen lopen internationaal 1m40 en meer. Dankzij al deze verdiensten heeft Lys De Darmen de hoge waardering van Ambassadeur BWP. gekregen. De moeder van Noblesse was de Duits gefokte Wengaliebe. Wengaliebe is een dochter van Wendekreis. De volle zus van Wengaliebe is de staatspremiemerrie Wolke. Uit Wolke komen 5 gekeurde hengsten waaronder Wolkenstein I, Wolkenstein II en Wolkenstein III. Allemaal zonen van Weltmeyer. De grootmoeder van Noblesse was de staatspremiemerrie Ganseliesel. Deze merrie heeft als vader Grande en gaf naast Wengaliebe en Wolke ook de goedgekeurde hengst Beltain (Bolero).