Odyssee Van Prinseveld

Odyssee Van Prinseveld

  • Geboortedatum : 09/04/2014
  • Stamboek : BWP
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Bruin
V
a
d
e
r
Cicero Van Paemel Z Carthago Z Capitol I
Perra
Rendez-Vous Van Paemel Randel Z
Granie
M
o
e
d
e
r
Axelle Non Stop Darco
Glorca Van Het Schuttershof
Juanita Feo
Valcasicht Leen Ter Helle

Media

Omschrijving

Voor het vaderschap van Odyssee tekent de grote schimmel Cicero Van Paemel Z. De overwinningen in de GP Aalst en de Sires of the World in Mechelen zijn slechts enkele van de successen die hij boekte. De beste jaren zaten er nog aan te komen maar een ongelukkige blessure maakte een einde aan zijn sportieve carriere. De nakomelingen die zich steeds meer in de kijker springen tonen aan dat Cicero ook zijn stempel zal zetten op de fokkerij.

Odyssee haar moeder Axelle is het resultaat van twee BWP ambassadeurs op rij, Non Stop en Feo. De moederlijn van Odyssee staat bekend voor werkwillige, voorzichtige paarden. Axelle haar broer Vasco IV is een internationaal springpaard voor Bulgarije en ook Sauternes ter Vlucht komt voort uit deze stam.

Axelle, sprong in haar jonge jaren op impressionante manier met 40 foutloze omlopen op rij naar z-niveau. Nadien sprong ze enkele concoursen internationaal lichte tour. Ze heeft een super instelling en toont zeer veel kwaliteit op het hout.

Grootmoeder Valcasicht Leen Ter Hellen is de halfzus van de internationale springpaarden Winnetou Leen Ter Hellen en Udikund Van Leen Ter Hellen.

Ondertussen (in 2014) springt Odyssee haar zevenjarige halfzus, Hanna Van De Broekkant (Cumano x Non Stop x Feo), succesvol onder het zadel van Dirk Demeersman. Ze werd als veilingtopper verkocht op de Horse Auction Belgium voor een bedrag van maar liefst 44.000 €. ze werd 6de op de GP* van Lummen 2014, werd 2de op 1m30 Flanders Indoor Cup te Moorsele (2014) en 3de in het 1m30 op CSI Lanaken (2014). Hanna is een paard met heel veel vermogen, een ongelooflijke instelling en kwaliteit op het hout.