Orchids Araca

Orchids Araca

  • Geboortedatum : 13/05/2010
  • Stamboek : New Forest
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Donkerbruin
  • Stokmaat : 1m45
V
a
d
e
r
Kantjes Carlando (prest.sport) kantjes Ronaldo (keur,pref,prest.sport&fok) Watershof Pretendent
Wiske Barbara
Weverijks Santana (ster,pref,prest.fok) Kantjes Sjonny (pref)
Hetty (ster)
M
o
e
d
e
r
Orchids Ducata Brandy XIII Beaucandan Brendan
Rossums Bonny (ster,pref)
Jasmijn Elma (ster,pref) Priory Prickle (pref)
Kantjes Palerma (ster)

Media

Palmares

 2014-2015: drachtig van Konquistador Van Orchid’s, ter dekking bij Stal Prinseveld

Omschrijving

Araca is een prachtige, donkerbruine New Forest uit één van de topbloedlijnen uit Nederland. Ze heeft veel hals en een heel knap front en ze beweegt met ongeloofelijk veel evenwicht. Op de sprong toont ze een snel voorbeen en zwaait ze heel mooi uit achteraan.
Het is een ontzettend attente pony die tegelijkertijd heel veel nieuwsgierigheid toont. Araca is een nichtje van onze Orchid’s Mila en Orchid’s Gail.

De moeder van Araca is Orchid’s Ducata:

Ducata is een dochter van de ponyhengst Brandy XIII die reeds verschillende toppony’s zoals Kantje’s Amethist en Orchid’s Romario heeft gegeven.

Ducata is:
de halfzus van de gekeurde valkkleurigehengst Orchid’s Tygo. Tygo is een 1ste premiehengst en prestatiedekhengst. Hij was tevens verrichtingstopper op de hengstenkeuring en loopt na succesvol te hebben gesprongen ondertussen internationaal dressuur.  
de halfzus van de gekeurde hengst Orchid’s Highland Surprise die ondertussen ZZ springt met Veerle van de Pasch.
de halfzus zus van Orchid’s Bolero, een zeer succesvolle springpony, eerst met Jeroen,dan met Jorgen en nu met Nathalie De Winter. Bolero werd zowel met Jeroen als met Jorgen nationaal kampioen in de hoogste springklasse van LRV

de halfzus van Orchid’s Christa (v. Justice HR). Zij is de moeder van de goedgekeurde hengst Orchid’s Floris (v. Berkhofs Higgledy Piggledy) die werd uitgebracht in het Z springen met Jeffrey Schmitz.
Christa is tevens de moeder van de 1m20 springende Orchid’s Kinko en van onze twee pony’s, Orchid’s Mila en Orchid’s Gail. Gail springt ondertussen op zesjarige leeftijd ook reeds parcours 1m10 met Marnick Spits.

Araca haar grootmoeder is de ster-preferente merrie Jasmijn Elma (Priory Prickle x Waterhofs Pretendent x Dukes Forest Apollo):

Elma gaf reeds verschillende sportpony’s. Eén van de bekendste goedgekeurde zonen van Elma is de chique, valkkleurige prestatiehengst en verrichtingstopper van 2003, Orchids Tygo. Elma gaf ook een goedgekeurde zoon van de helaas te vroeg overleden Poppings Macho, namelijk Orchids Highland Surprice. Verder vinden we uit Elma ook nog Orchids Bolero die het, onder het zadel van de kinderen van familie De Winter, uitstekend doet in de sport. een andere dochter van Elma namelijk Orchid’s Christa is de moeder van de gekeurde hengst Orchid’s Floris en van de 1m20 springende pony’s Orchid’s Kinko en Orchid’s Gail.

Overgrootmoeder Kantje’s Palerma (v. Watershof Pretendent) is:

– de halfzus van Kantje’s Aletta (v. Ronaldo) die internationaal 1m20 sprong
– de halfzus van Esley (v. Priory Prickle): grootmoeder van EK pony Kantje’s Zasla (v. Ronaldo)

Araca is een nakomeling uit de bekende Silverlea Beechleaf stam:

 De over- overgrootmoeder is de kroon- preferentmerrie Kantje’s Wilma (Golden Wonder). Wilma is tevens de halfzus van de overgrootmoeders van onze Charlotte en Emy… Kantjes Wilma gaf verschillende internationale sportpony’s: 
– Kantje’s Komeet: Europees kampioenschap jumping en gekeurde hengst

– Kantje’s Mirakel: gekeurde hengst

– Kantje’s Ustero: gekeurde hengst

– Kantje’s Admiraal: gekeurde hengst en internationaal springen

– Kantje’s Koraal: 1m20 springen, z dressur

– kantje’s Delmonte: m springen

Kantje’s Violetta: grootmoeder van Kantje’s Zsalsa (Europees kampioenschap jumping 2001), moeder van Kantje’s Aletta (1m20 springen) en van Kantje’s Palerma.
– Kantje’s Palerma is de moeder van Jasmijn Elma…

De vader van Araca is kantjes Carlando die een zoon is van het icoon in de New Forest fokkerij, Kantjes Ronaldo. Carlando heeft zich op het hoogste niveau bewezen in zowel dressuur als springen.