Orchids Gail

Orchids Gail

  • Geboortedatum : 04/04/2008
  • Stamboek : New Forest
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Bruin
  • Stokmaat : 1m47
V
a
d
e
r
Kanshebber (prest.sport&fok) Krimh ox (keur,prest.sport) Komplekt ox
Somalia ox
Daisy Brown (keur,pref,prest.sport) Kebir II ox (pref,prest.fok)
Essinks Gipsy Queen
M
o
e
d
e
r
Orchids Christa (ster) Justice HR (keur,pref,prest sport&fok) Kantjes Ronaldo (keur,pref,prest.sport&fok)
Corona Frisia Babette (kroon,pref,prest.fok)
Jasmijn Elma (ster,pref) Priory Prickle (pref)
Kantjes Palerma (ster)

Media

Foto's

Video's en documenten

Nakomelingen

Palmares

– In 2013 Rianthe Van Prinseveld gegeven, een merrieveulen van Orchid’s Romario
– In 2014 vollop in opleiding voor de sport. Werd nationaal geselecteerd voor D-licht (spr. 1m)
– Winterseizoen 2014-2015: springen D-midden (1m10)
– In voorbereiding voor springen 1m20

Omschrijving

De moeder van Orchid’s Gail is de topfokmerrie Orchid’s Christa (v. Justice HR):

Christa heeft zelf enkel de fokkerij gediend en de resultaten zijn fantastisch. Haar vier oudste nakomelingen lopen allemaal 1m10 en zijn allen in training naar 1m20 niveau.

Orchid’s Christa (v. Justice HR) is o.a.:

       De moeder van de in 2005 geboren Orchid’s Floris (v. Berkhof’s Higgledy Piggledy). Floris is een goedgekeurde hengst voor het Nederlandse New Forest. Hij loopt ondertussen succesvol op Z-niveau (1m10) met Jeffrey Schmitz. Hij loopt ook L2 dressuur.

       De moeder van de in 2006 geboren Kinko Van Orchid’s (v. Kanshebber). Kinko is een succesvolle springpony die 1m10 loopt met Max Sebrechts.

       De moeder van de in 2007 geboren Orchid’s Azalea (v. Kanshebber). Azalea springt ondertussen heel succesvol en met veel kwaliteit op 1m10 niveau. Ze heeft eerst de fokkerij gediend en is nu in voorbereiding voor hogerop.

       De moeder van de in 2008 geboren Orchid’s Gail (v. Kanshebber). Gail springt ondertussen met Marnik spits succesvol op 1m10 niveau na ook eerst de fokkerij te hebben gediend. Gail is in training voor het hogere werk.

       De moeder van de in 2009 geboren Orchid’s Mila (v. Orchid’s Cestanii). Succesvolle fokmerrie bij Stal Prinseveld. Op dit moment drachtig van haar (voorlopig) laatste veulen en volop in voorbereiding voor de sport. Ze loopt momenteel eenvoudig 90cm.

De grootmoeder van Orchid’s Gail is de topmerrie Jasmijn Elma (v. Priory Prickle). Elma is ster-preferent en is o.a.:

       De moeder van de in 2000 geboren valkkleurige Orchid’s Tygo (v. Marits Mistique). Tygo is een succesvolle goedgekeurde dekhengst voor het Nederlandse New Forest stamboek. Hij is tevens eerste premie en prestatiedekhengst. Hij is ondertussen in Nederland Z-dressuur en M-springen.

       De moeder van de in 2001 geboren Orchid’s Christa (zie hierboven)

       De moeder van de in 2003 geboren Orchid’s Bolero (v. Justice HR). Bolero is de volle broer van de moeder van Gail en is een heel succesvolle springpony onder het zadel van de kinderen van familie De Winter. Zowel Jeroen als Jorgen werden met Bolero nationaal kampioen in de hoogste springreeks van het LRV (1m10).

       De moeder van de in 2005 geboren Orchid’s Ducata (v. Brandy XIII). Ducata is de moeder van:

o    Orchid’s Araca (v. Kantje’s Carlando). Araca diende eerst de fokkerij en is nu een heel beloftevolle jonge pony bij Stal Prinseveld.

       De moeder van de in 2008 geboren Orchid’s Highland Surprice (v. Poppings Macho). Dit is een goedgekeurde hengst voor het Nederlandse New Forest die ondertussen succesvol is op ZZ-niveau springen.

       Moeder van de in 2013 geboren Orchid’s Dimara (v. Kantje’s Carlando). Beloftevolle jonge pony bij Stal Prinseveld.

De overgrootmoeder van Orchid’s Gail is Kantje’s Palerma (v. Watershof Pretendent). Zij is:

       De moeder van de topmerrie Jasmijn Elma (zie hierboven)

       De halfzus van Kantje’s Aletta (v. Ronaldo) die internationaal 1m20 gesprongen heeft

       De halfzus van Esley (v. Priory Prickle). Esley is:

o    De grootmoeder van de EK pony Kantje’s Zalsa (v. Ronaldo)

Gail is een nakomeling uit de bekende Silverlea Beechleaf stam: 

 

De over- overgrootmoeder is de kroon- preferentmerrie Kantje’s Wilma III (v. Golden Wonder). Via Wilma kwamen er verschillende internationale topsportpony’s:
– Kantje’s Komeet: Europees kampioenschap jumping en gekeurde hengst
– Kantje’s Mirakel: gekeurde hengst
– Kantje’s Ustero: gekeurde hengst
– Kantje’s Admiraal: gekeurde hengst en internationaal springen
– Kantje’s Koraal: 1m20 springen, z dressur
– kantje’s Delmonte: M springen
– Kantje’s Violetta: grootmoeder van Kantje’s Zsalsa (Europees kampioenschap jumping 2001), moeder van Kantje’s Aletta (1m20 springen) en van Kantje’s Palerma.
– Kantje’s Palerma is de moeder van Jasmijn Elma…

De vader van Gail, Kanshebber (v. Krimh ox):

was een internationaal succesvolle springpony. Kanshebber is één van de weinige pony’s die met drie verschillende ruiters internationaal heeft gelopen. Zijn moeder was Europees kampioen springen bij de pony’s. Zijn vader Krimh nam als pony deel bij de paarden aan ZZ-springen, Z-dressuur en Z-samengesteld.
Kanshebber is de vader van enkele internationaal zeer goed presterende pony’s o.a. Kyra (Leonie Peeters), Kosmo van Orchid’s ( Teddy van de Rijt), Komeet Van Orchid’s (GP springen), Kamaro Van Orchid’s (GP springen), Kandor Van Orchid’s (EK eventing)…

In de startlijsten van de internationale sport (GP, EK, …) zijn pony’s met als vader Kanshebber niet meer weg te denken. Soms zitten er in één GP-proef verschillende nakomelingen van Kanshebber wat uniek is!!

De grootvader van Gail, Justice HR (v. Ronaldo):

hoeft nauwelijks uitleg. Hij is de Nonstop van de pony’s en een leverancier van topsportpony’s. Justice is op 3-jarige leeftijd goedgekeurd en behaalde hoge punten voor de springonderdelen bij het verrichtingsonderzoek. Justice liep al op 8-jarige leeftijd lichte tour springen en is gestart tijdens CSIP Helden en Wierden 2005. Daarnaast is hij in de klasse ZZ springen uitgebracht door Ruben Romp en later ook door Sophie Claassen. In augustus 2005 werden Justice en Ruben Brabants Kampioen in de klasse Z springen.

Justice HR is een lang gelijnde, rijtypische hengst met een heel gemakkelijk karakter. Justice is bijzonder mooi gefokt; zowel zijn vader als zijn moeder hebben de nationale kampioenstitel behaald. Moeder Corona Frisia Babette is tevens de moeder van Klootwijkhoeve’s Vidar, goedgekeurde hengst in Belgie en internationale springpony.

Op basis van zijn fokkerij prestaties werd Justice preferent verklaard. Verder voert hij ook het predikaatPrestatie Fokhengst.