Orchids Malona

Orchids Malona

  • Geboortedatum : 17/08/2007
  • Stamboek : <p>New Forest</p>
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Donkervos
  • Stokmaat : 1m45
V
a
d
e
r
Kantjes Ronaldo (keur,pref,prest sport&fok) Watershof Pretendent Oosthoeks Sportsman
Piperswaite Stardust
Wiske Barbara Merrie Moscan (preferent)
Ashurst My Baby II (ster)
M
o
e
d
e
r
Orchids Lia Bella Priory Prickle (pref) Tomatin Golden Gorse
Priory Polyantha (ster,pref)
Melle Malou (ster) Brummerhoeve's Boss (pref)
Kantjes Monic (Kroon,pref)

Media

Nakomelingen

Omschrijving

Moederlijn Orchid’s Malona:

– Moeder Lia Bella gaf de internationale springcrack en goedgekeurde hengst Orchid’s Balou. Orchid’s Balou is de volle broer van de moeder van Sinaro, Charlotte.
– Grootmoeder Melle Malou gaf tevens de kroonmerrie Orchid’s Mysta, de EK-pony Orchid’s Karwin en de internationale dressuurpony Orchid’s Borneo. Orchid’s Mysta is de moeder van de gekeurde hengst Lomansheide Brent.
– Overgrootmoeder Kantje’s Monic is naast Melle Malou tevens de moeder van de goedgekeurde hengst en internationale springpony Melle Jerom en de topfokmerrie Melle Monika. (moeder van drie intenationale springpony’s en grootmoeder van drie goedgekeurde hengsten.)
– Moeder van Kantje’s Monic is dé stammerrie Silverlea Beech Leaf.

Orchid’s Malona is een dochter van de wereldberoemde fokhengst Kantje’s Ronaldo uit de Priory Prickle merrie Lia Bella die op haar beurt een dochter is van stermerrie Melle Malou (Brummerhoeve’s Boss). De moeder van Melle Malou is vervolgens de kroon preferente merrie Kantje’s Monic, dochter van Kantje’s Sjonny. De moeder van Kantje’s Monic is dé stammoeder Silverlea Beech Leaf.

De moederlijn van Malona is er eentje om ù tegen te zeggen. Het aantal sportpony’s en gekeurde hengsten die uit deze lijn komen is groot. Een aantal voorbeelden van internationale gekeurde hengsten zijn: Kantje’s Komeet, Kantje’s Mirakel, Kantje’s Ustero, Orchid’s Tygo, Orchid’s Highland Surprice, Orchid’s Floris, Hoekhors Danny, Kantje’s Admiraal, Bertus, Marco, Melle Bruno, Melle Jerom, Orchid’s Balou, Kantje’s Silvester, Orchid’s Karwin, Twinkling Star Aristo…

Er zijn ook een aantal internationale en EK-pony’s terug te vinden in de moederlijn zoals Kantje’s Amethist, Orchid’s Karwin, Melle Bruno, Leon, Kantje’s Admiraal, Kantje’s Komeet, Kantje’s Zalsa…

Als we nu specifiek de tak van Malona bekijken en ons even beperken tot de overgrootmoeder Kantje’s Monic krijgen we drie bekende namen: Melle Monika, Melle Jerom en de grootmoeder van Malona, Melle Malou.

De merrie Melle Monika heeft als kleindochter Melle Carovita die reeds drie gekeurde hengsten op haar palmares staan heeft namelijk: Hoppenhof’s James, Hoppenhof’s Tycko (Nieuwmoed’s Patrick) en Hoppenhof’s Job (Nieuwmoed’s Patrick).

Monika gaf verder zelf ook nog de in Duitsland gekeurde hengst Melle Bruno die internationaal sprong, Z dressuur en Z eventing liep. Ook de internationaal springende Melle Romeo en Melle Rex zijn zonen van Melle Monika

Kantje’s Monic gaf naast Melle Monika en Melle Malou (grootmoeder Malona) ook nog de, in Duitsland, zeer succesvol gekeurde hengst Melle Jerom. Jerom sprong ook internationaal.

De tak van Malona:

Kijken we dan terug een stapje dichter komen we bij Melle Malou die naast Malona haar moeder Lia Bella,ook nog de Kroonmerrie Orchid’s Mysta (nationaal kampioen geworden en Z2 dressuur gelopen), deinternationaal dressuur lopende Orchid’s Borneo en de internationaal springende EK-pony, Orchid’s Karwin gaf. 
Karwin nam deel aan het EK 2006 waar hij een zilveren medaille behaalde met het Duitse team en individueel elfde eindigde. Orchid’s Mysta gaf ondertussen de goedgekeurde hengst Lomansheide Brent. Dit is de nieuwe hengst van de topfokkerij Kantje’s.

De moeder van Malona is dan de merrie Lia Bella. De meest bekende nakomeling van Lia Bella is natuurlijk de gekeurde hengst en toptalent Orchid’s Balou
Balou liep reeds op een leeftijd van zes jaar internationale proeven (1m20 – 1m30) met Vicky Van De Poel. Helaas is Balou op jonge leeftijd overleden aan koliek. Van deze crack is Malona de 3/4 zus.

De vader van Malona, Kantje’s Ronaldo, hoeft nauwelijks uitleg. Hij is de Darco van de pony’s en een leverancier van topsportpony’s. Ronaldo is op 3 jarige leeftijd goedgekeurd voor het Nederlands New Forest pony stamboek. Zijn verrichtingstest sloot hij af als verrichtingskampioen met negens voor de springonderdelen, rijeigenschappen en karakter. Op 7 jarige leeftijd sprong Ronaldo in de klasse ZZ onder Ilse van Dijk. Hierna is Ronaldo enkel nog voor de fokkerij ingezet. In 2001 en 2002 heeft Ronaldo bij de Franse Staatsstoeterij Haras Nationaux ter dekking gestaan, wat als een absolute eer gezien mag worden voor een niet frans gefokte hengst. 

Het eerste jaar in Frankrijk was Ronaldo al direct de meest gevraagde hengst onder de franse fokkers, in 2002 brak hij echter alle records door maar liefst 166 merries te dekken.

In de daarop volgende 2 jaren heeft Ronaldo vanuit Normandie bij het particuliere initiatief Syndicat Linaro merries bediend. Eind 2004 is Ronaldo terug naar zijn geboortestal aan het Kantje in Nistelrode gekomen, waar hij zowel in 2005 als in 2006 meer dan 100 merries heeft gedekt. 

Op de hengstenkeuring heeft Ronaldo jaarlijks de kopplaats in zijn rubriek ingenomen. Beste showresultaten:

Algemeen Kampioen 1996, Reserve Kampioen 1998, Algemeen Kampioen 1999. Op 12 jarige leeftijd heeft Ronaldo reeds alle predikaten behaald welke een hengst gedurende zijn hele leven kan behalen, hij was al Keur en Prestatie Dekhengst, in 1999 ontving hij ook de labels Preferent (gebaseerd op de showresultaten van zijn afstammelingen) en Prestatie Fokhengst (de eis hiervoor is minimaal 10 kinderen in de sport op M/Z niveau, eind 2006 waren dit er al meer dan 100! )

In 2007 is Ronaldo door de fokkers uitgeroepen tot meest invloedrijke hengst over 50 jaar New Forest fokkerij in Nederland !

Vader van moeder Lia Bella, Priory Prickle, is een bruine hengst uit Tomatin Golden Gorse en Priory Polyantha. Deze 21-jarige hengst is in Nederland goedgekeurd in 1981 en behaalde een C-premie voor verrichtingen (1984). Priory Prickle vertoont zeer veel New Foresttype en is harmonieus en proportioneel gebouwd. Het front is uitgerust met een uitgesproken hengstenhals en een edel hoofd. Priory Prickle is een echte merriemaker…

De vader van grootmoeder Melle Malou, Brummerhoeve’s Bosshet paradepaardje van het stamboek ZZ internationaal dressuur, Z springen, M  samengesteld met meer dan 100 overwinningen. Ned. kampioen bestgaande rijpony UTV. 5 x achtereen winnaar bestgaande dekhengst tijdens de hengstenkeuring. NCB kampioen, Champion Arnhem, internationaal Wierden, Indoor Brabant enz.