Orchids Mila

Orchids Mila

  • Geboortedatum : 27/03/2009
  • Stamboek : New Forest
  • Geslacht : merrie
  • Kleur : Valk
  • Stokmaat : 1m47
V
a
d
e
r
Orchids Cestanii Kantjes Carlando (prest.sport) Kantjes Ronaldo (keur,pref,prest.sport&fok)
Weverijks Santana (ster,pref,prest.fok)
Monique El Beauty (pref,prest.sport&fok)
Speed Fire
M
o
e
d
e
r
Orchids Christa (ster,pref) Justice H.R. (keur,pref,prest sport&fok) Kantjes Ronaldo (keur,pref,prest.sport&fok)
Corona Frisia Babette (kroon,pref,prest.fok)
Jasmijn Elma (ster,pref) Priory Prickle (pref)
Kantjes Palerma (ster)

Media

Nakomelingen

Palmares

– In 2013 het hengsteveulen Kookie Van Prinseveld gegeven. Een zoon van Orchid’s Romario

– In 2014 het merrieveulen Sienna Van Prinseveld gegeven. Een dochter van de succesvolle EK-pony Goliath Van De Groeneweg

–  Voor 2015 drachtig van onze Konquistador Van Orchid’s

 

Omschrijving

Mila is een prachtige, valkkleurige New Forest uit één van de topbloedlijnen uit Nederland. Ze heeft veel hals en een heel knap front en ze beweegt met ongeloofelijk veel evenwicht. Het is een ontzettend attente pony die tegelijkertijd heel veel nieuwsgierigheid toont.  Mila is de halfzus van onze Orchid’s Gail die ondertussen 1m10 springt met Marnik Spits en in volle voorbereiding is voor 1m20. Ze is tevens een nichtje van onze Orchid’s Araca.

De moeder van Orchid’s Mila is de topfokmerrie Orchid’s Christa (v. Justice HR):

Christa heeft zelf enkel de fokkerij gediend en de resultaten zijn fantastisch. Haar vier oudste nakomelingen lopen allemaal 1m10 en zijn allen in training naar 1m20 niveau.

Orchid’s Christa (v. Justice HR) is o.a.:

       De moeder van de in 2005 geboren Orchid’s Floris (v. Berkhof’s Higgledy Piggledy). Floris is een goedgekeurde hengst voor het Nederlandse New Forest. Hij loopt ondertussen succesvol op Z-niveau(1m10) met Jeffrey Schmitz. Hij loopt ook L2 dressuur.

       De moeder van de in 2006 geboren Kinko Van Orchid’s (v. Kanshebber). Kinko is een succesvolle springpony die 1m10 loopt met Max Sebrechts.

       De moeder van de in 2007 geboren Orchid’s Azalea (v. Kanshebber). Azalea springt ondertussen heel succesvol en met veel kwaliteit op1m10 niveau. Ze heeft eerst de fokkerij gediend en is nu in voorbereiding voor hogerop.

       De moeder van de in 2008 geboren Orchid’s Gail (v. Kanshebber). Gail springt ondertussen met Marnik spits succesvol op 1m10 niveauna ook eerst de fokkerij te hebben gediend. Gail is in training voor het hogere werk.

       De moeder van de in 2009 geboren Orchid’s Mila (v. Orchid’s Cestanii). Succesvolle fokmerrie bij Stal Prinseveld. Op dit moment drachtig van haar (voorlopig) laatste veulen en volop in voorbereiding voor de sport. Ze loopt momenteel eenvoudig 90cm.

De grootmoeder van Orchid’s Mila is de topmerrie Jasmijn Elma (v. Priory Prickle). Elma is ster-preferent en is o.a.:

       De moeder van de in 2000 geboren valkkleurige Orchid’s Tygo (v. Marits Mistique). Tygo is een succesvolle goedgekeurde dekhengstvoor het Nederlandse New Forest stamboek. Hij is tevens eerste premie en prestatiedekhengst. Hij is ondertussen in Nederland Z-dressuur en M-springen.

       De moeder van de in 2001 geboren Orchid’s Christa (zie hierboven)

       De moeder van de in 2003 geboren Orchid’s Bolero (v. Justice HR). Bolero is de volle broer van de moeder van Gail en is een heelsuccesvolle springpony onder het zadel van de kinderen van familie De Winter. Zowel Jeroen als Jorgen werden met Bolero nationaal kampioen in de hoogste springreeks van het LRV (1m10).

       De moeder van de in 2005 geboren Orchid’s Ducata (v. Brandy XIII). Ducata is de moeder van:

o    Orchid’s Araca (v. Kantje’s Carlando). Araca diende eerst de fokkerij en is nu een heel beloftevolle jonge pony bij Stal Prinseveld.

       De moeder van de in 2008 geboren Orchid’s Highland Surprice (v. Poppings Macho). Dit is een goedgekeurde hengst voor het Nederlandse New Forest die ondertussen succesvol is op ZZ-niveau springen.

       Moeder van de in 2013 geboren Orchid’s Dimara (v. Kantje’s Carlando). Beloftevolle jonge pony bij Stal Prinseveld.

De overgrootmoeder van Orchid’s Mila is Kantje’s Palerma (v. Watershof Pretendent). Zij is:

       De moeder van de topmerrie Jasmijn Elma (zie hierboven)

       De halfzus van Kantje’s Aletta (v. Ronaldo) die internationaal 1m20gesprongen heeft

       De halfzus van Esley (v. Priory Prickle). Esley is:

o    De grootmoeder van de EK pony Kantje’s Zalsa (v. Ronaldo)

Gail is een nakomeling uit de bekende Silverlea Beechleaf stam: 

 

De over- overgrootmoeder is de kroon- preferentmerrie Kantje’s Wilma III (v. Golden Wonder). Via Wilma kwamen er verschillende internationale topsportpony’s:
– Kantje’s Komeet: Europees kampioenschap jumping en gekeurde hengst
– Kantje’s Mirakel: gekeurde hengst
– Kantje’s Ustero: gekeurde hengst
– Kantje’s Admiraal: gekeurde hengst en internationaal springen
– Kantje’s Koraal: 1m20 springen, z dressur
– kantje’s Delmonte: M springen
– Kantje’s Violetta: grootmoeder van Kantje’s Zsalsa (Europees kampioenschap jumping 2001), moeder van Kantje’s Aletta (1m20 springen) en van Kantje’s Palerma.
– Kantje’s Palerma is de moeder van Jasmijn Elma…

De grootvader van Mila, Justice HR (v. Ronaldo):

hoeft nauwelijks uitleg. Hij is de Nonstop van de pony’s en een leverancier van topsportpony’s. Justice is op 3-jarige leeftijd goedgekeurd en behaalde hoge punten voor de springonderdelen bij het verrichtingsonderzoek. Justice liep al op 8-jarige leeftijd lichte tour springen en is gestart tijdens CSIP Helden en Wierden 2005. Daarnaast is hij in de klasse ZZ springen uitgebracht door Ruben Romp en later ook door Sophie Claassen. In augustus 2005 werden Justice en Ruben Brabants Kampioen in de klasse Z springen.

Justice HR is een lang gelijnde, rijtypische hengst met een heel gemakkelijk karakter. Justice is bijzonder mooi gefokt; zowel zijn vader als zijn moeder hebben de nationale kampioenstitel behaald. Moeder Corona Frisia Babette is tevens de moeder van Klootwijkhoeve’s Vidar, goedgekeurde hengst in Belgie en internationale springpony.

 

Op basis van zijn fokkerij prestaties werd Justice preferent verklaard. Verder voert hij ook het predikaatPrestatie Fokhengst.