Sidan Van Prinseveld

Sidan Van Prinseveld

  • Geboortedatum : 23/06/2014
  • Stamboek : BRP
  • Geslacht : ruin
  • Kleur : Vos
V
a
d
e
r
Kanshebber (prest.sport&fok) Krimh ox (keur,prest.sport) Komplekt ox
Somalia ox
Daisy Brown (keur,pref,prest.sport) Kebir II ox (pref,prest,fok)
Essinks Gipsy Queen
M
o
e
d
e
r
Kantjes Fabienne Oosterbroek Francois (spr 1m20) Brandy XIII
Oosterbroek Felice (ster,prest)
Beekzichts Kimberley (ster) Kantjes Ronaldo (keur,pref,prest.sport&fok)
Beekzichts Sharon (ster)

Media

Video's en documenten

Omschrijving

De moeder van Sidan, Kantje’s Fabienne, is een hele chique merrie met een knappe bovenlijn. Ze zit perfect in elkaar en heeft heel veel aanleg voor het springen. Ze heeft een ontzettend sterke en krachtige motor. Verder is ze heel kindvriendelijk en werkwillig.

De halfbroer van Fabienne is de goedgekeurde hengst en EK-pony Kantjes Amethist (Brandy XIII x Kantjes Ronaldo x Dukes Forest Oberon) . Amethist loopt onder Kobe Hendrix en heeft op jonge leeftijd reeds tal van prijzen binnengehaald. In 2012 (Amethist zeven jaar) schreven ze het ponycriterium (1m20) op hun naam en wonnen ze hun eerste internationale wedstrijd (1m30). In 2013 en 2014 namen ze met succes als heel jonge combinatie deel aan het EK. 

Over-overgrootmoeder Kantje’s Fiona is een volle zus van Kantje’s Monic (stam van Malona en Lotje).

De moeder van Fabienne, de stermerrie Beekzichts Kimberley, is een dochter van Ronaldo uit Beekzichts Sharon (Dukes Forest Oberon). Sharon is op haar beurt een dochter van de kroonmerrie Brenda (Dukes Forest Apollo) en Brenda is een dochter uit de stermerrie Kantje’s Fiona. Fiona is een dochter van Kantje’s Sjonny uit Silverlea Beach Leaf.

Grootmoeder Beekzichts Kimberley is een stermerrie en dochter van de wereldberoemde Kantje’s Ronaldo. Ze heeft reeds verschillende goede sportpony’s gegeven met onder andere:
– Kantje’s Amethist (Brandy XIII): op zijn 7 jaar reeds internationaal 1m30 en winnen, eveneens hetzeldfe jaar het ponycriterium op zijn naam gezet (1m20). In 2013 deelname aan het EK voor pony’s
– Kantje’s Trisha (Marnehoeves Everest): stermerrie en moeder van de inmiddels tot ster verklaarde Kantje’s Esri (Justice HR).
– Kantje’s Dusty: voorgesteld op de hengstenkeuring 2010
– Kantje’s Emy: succesvolle jonge sportpony
– Kantje’s Everlee
– Kanjte’s Pancho
– Kantje’s Sharon
– Kantje’s Umpire

Sidan Van Prinseveld is een zoon van de top sport- en fokhengst Kanshebber (prestatie, sport, fok). Met een moeder die Europees Kampioen springen bij de pony’s is geweest, en een vader die ZZ- springen, Z- dressuur en Z- samengesteld bij de paarden liep onder het zadel van Alice Naber-Lozeman, heb je als ponyhengst in elk geval een kans. Kanshebber heeft die kans in zijn voordeel benut. Na zijn goedkeuring heeft hij al vier amazones naar het ZZ-springen gebracht. Nadat hij met Judith en Liseth Vetker internationaal uitkwam.

Kanshebber is een internationale springhengst met uitzonderlijke kwaliteiten. Dit geeft hij door aan zijn kinderen, een onbegrensd vermogen met veel kwaliteit en daarnaast ook mooie pony’s

Moeder Fabienne haar vader is Oosterbroek Francois. Een succesvolle sporthengst die ondertussen 1m20 springt in Engeland. Francois is een zoon van Brandy XIII.