Torino Van Prinseveld

Torino Van Prinseveld

  • Geboortedatum : 20/04/2015
  • Stamboek : BRP
  • Geslacht : ruin
  • Kleur : Vos
  • Stokmaat : D-pony
V
a
d
e
r
Konquistador v Orchids Kanshebber (prest.sport&fok) Krimh ox (pref,prest.sport)
Daisy Brown (keur,pref,prest.sport)
Orchids Cestanica Kantjes Carlando (prest.sport)
Monique
M
o
e
d
e
r
Orchids Charlotte II Justice HR (keur,pref, prest.sport&fok) Kantjes Ronaldo (keur,pref,prest.sport&fok)
Corona Frisia Babette (kroon,pref,prest.fok)
Orchids Lia Bella Priory Prickle (pref)
Melle Malou (ster)

Media

Video's en documenten

Omschrijving


– Grootmoeder Lia Bella
 gaf de internationale springcrack en goedgekeurde hengst Orchid’s Balou. Orchid’s Balou is de volle broer van de moeder van Sinaro, Charlotte.
– Overgrootmoeder Melle Malou gaf tevens de kroonmerrie Orchid’s Mysta, de EK-pony Orchid’s Karwin en de internationale dressuurpony Orchid’s Borneo. Orchid’s Mysta is de moeder van de gekeurde hengst Lomansheide Brent.
– Overovergrootmoeder Kantje’s Monic is naast Melle Malou tevens de moeder van de goedgekeurde hengst en internationale springpony Melle Jerom en de topfokmerrie Melle Monika. (moeder van drie intenationale springpony’s en grootmoeder van drie goedgekeurde hengsten.)
– Moeder van Kantje’s Monic is dé stammerrie Silverlea Beech Leaf.

Moeder Orchid’s Charlotte II is een dochter van de wereldberoemde fokhengst Justice HR uit de Priory Prickle merrie Lia Bella die op haar beurt een dochter is van stermerrie Melle Malou (Brummerhoeve’s Boss). De moeder van Melle Malou is vervolgens de kroon preferente merrie Kantje’s Monic, dochter van Kantje’s Sjonny. De moeder van Kantje’s Monic is dé stammoeder Silverlea Beech Leaf.

De moederlijn van Charlotte is er eentje om ù tegen te zeggen. Het aantal sportpony’s en gekeurde hengsten die uit deze lijn komen is groot. Een aantal voorbeelden van internationale gekeurde hengsten zijn: Kantje’s Komeet, Kantje’s Mirakel, Kantje’s Ustero, Orchid’s Tygo, Orchid’s Highland Surprice, Orchid’s Floris, Hoekhors Danny, Kantje’s Admiraal, Bertus, Marco, Melle Bruno, Melle Jerom, Orchid’s Balou, Kantje’s Silvester, Orchid’s Karwin, Twinkling Star Aristo…

Er zijn ook een aantal internationale en EK-pony’s terug te vinden in de moederlijn zoals Kantje’s Amethist, Orchid’s Karwin, Melle Bruno, Leon, Kantje’s Admiraal, Kantje’s Komeet, Kantje’s Zalsa…

Als we nu specifiek de tak van Charlotte bekijken en ons even beperken tot de overgrootmoeder Kantje’s Monic krijgen we drie bekende namen: Melle Monika, Melle Jerom en de grootmoeder van Charlotte, Melle Malou.

De merrie Melle Monika heeft als kleindochter Melle Carovita die reeds drie gekeurde hengsten op haar palmares staan heeft namelijk: Hoppenhof’s James, Hoppenhof’s Tycko (Nieuwmoed’s Patrick) en Hoppenhof’s Job (Nieuwmoed’s Patrick).

Monika gaf verder zelf ook nog de in Duitsland gekeurde hengst Melle Bruno die internationaal sprong, Z dressuur en Z eventing liep. Ook de internationaal springende Melle Romeo en Melle Rex zijn zonen van Melle Monika

Kantje’s Monic gaf naast Melle Monika en Melle Malou (grootmoeder Lotje) ook nog de, in Duitsland, zeer succesvol gekeurde hengst Melle Jerom. Jerom sprong ook internationaal.

De tak van Lotje:

Kijken we dan terug een stapje dichter komen we bij Melle Malou die naast Charlotte haar moeder Lia Bella,ook nog de Kroonmerrie Orchid’s Mysta (nationaal kampioen geworden en Z2 dressuur gelopen), deinternationaal dressuur lopende Orchid’s Borneo en de internationaal springende EK-pony, Orchid’s Karwin gaf. 
Karwin nam deel aan het EK 2006 waar hij een zilveren medaille behaalde met het Duitse team en individueel elfde eindigde. Orchid’s Mysta gaf ondertussen de goedgekeurde hengst Lomansheide Brent. Dit is de nieuwe hengst van de topfokkerij Kantje’s.

De moeder Lotje is dan de merrie Lia Bella. De meest bekende nakomeling van Lia Bella is natuurlijk de gekeurde hengst en toptalent Orchid’s Balou
Balou liep reeds op een leeftijd van zes jaar internationale proeven (1m20 – 1m30) met Vicky Van De Poel. Helaas is Balou op jonge leeftijd overleden aan koliek. Van deze crack is Lotje de volle zus.

De vader van Lotje, Justice HR, hoeft nauwelijks uitleg. Hij is de Nonstop van de pony’s en een leverancier van topsportpony’s. Justice is op 3-jarige leeftijd goedgekeurd en behaalde hoge punten voor de springonderdelen bij het verrichtingsonderzoek. Justice liep al op 8-jarige leeftijd lichte tour springen en is gestart tijdens CSIP Helden en Wierden 2005. Daarnaast is hij in de klasse ZZ springen uitgebracht door Ruben Romp en later ook door Sophie Claassen. In augustus 2005 werden Justice en Ruben Brabants Kampioen in de klasse Z springen.

Justice HR is een lang gelijnde, rijtypische hengst met een heel gemakkelijk karakter. Justice is bijzonder mooi gefokt; zowel zijn vader als zijn moeder hebben de nationale kampioenstitel behaald. Moeder Corona Frisia Babette is tevens de moeder van Klootwijkhoeve’s Vidar, goedgekeurde hengst in Belgie en internationale springpony.

Op basis van zijn fokkerij prestaties werd Justice preferent verklaard. Verder voert hij ook het predikaatPrestatie Fokhengst.

Vader van moeder Lia Bella, Priory Prickle, is een bruine hengst uit Tomatin Golden Gorse en Priory Polyantha. Deze 21-jarige hengst is in Nederland goedgekeurd in 1981 en behaalde een C-premie voor verrichtingen (1984). Priory Prickle vertoont zeer veel New Foresttype en is harmonieus en proportioneel gebouwd. Het front is uitgerust met een uitgesproken hengstenhals en een edel hoofd. Priory Prickle is een echte merriemaker…

De vader van grootmoeder Melle Malou, Brummerhoeve’s Bosshet paradepaardje van het stamboek ZZ internationaal dressuur, Z springen, M  samengesteld met meer dan 100 overwinningen. Ned. kampioen bestgaande rijpony UTV. 5 x achtereen winnaar bestgaande dekhengst tijdens de hengstenkeuring. NCB kampioen, Champion Arnhem, internationaal Wierden, Indoor Brabant enz.